Cremet Gulerodssuppe
(4 pers.)

  • 25 g smør
  • 450 g gulerødder, skrællet og skåret i grove stykker
  • 1 stængel selleri, i grove stykker
  • 1 lille løg
  • 1-2 skiver bacon i tern
  • 1 spsk. mel
  • 1 ¼ L kyllinge fond
  • Salt og pepper

Frisk brøndkarse

Tilberedningstid ca. 45 min.
 

Smelt smørret i en stor gryde og svits grønsagerne og bacon i ca. 5 min.
Tilsæt melet og omrør ca. 1 min.
Gradvist tilføj suppen og bring det i kog.
Tilsæt salt og lad det simre ca. 30-40 min. indtil grønsagerne er kogte.
Purér grønsagerne i en foodprocessor eller gennem en sigte.
Hæld puréen tilbage i suppen og kog op.
Smag suppen til og server med brøndkarse på toppen og brød til.